Орест Сарматський

Тернополянам на замітку: безкоштовна хірургічна операція

covid1904 (Copy)

Зробити безкоштовно хірургічну операцію в державній медичній установі цілком можливо. Але для цього потрібно знати про деякі хитрощі і тонкощі.

Про те, як безоплатно отримати таку непросту медичну послугу розповіла на своїй сторінці в Facebook екс-міністр охорони здоров'я Уляна Супрун.

- Отож, як зробити хірургічну операцію безкоштовно? Отримайте електронний напрям від сімейного лікаря або лікаря на проведення операції. Зверніться до вибраного медустанові, що має договір з НСЗУ на проведення хірургічних операцій в стаціонарних умовах. Коли виберете заклад, в нього краще зателефонувати заздалегідь, щоб дізнатися, чи роблять тут потрібну вам процедуру, - йдеться у повідомленні.

Які ж саме послуги оплачує Національна служба здоровя?

Це, зокрема, проведення операції і анестезія, інструментальні та лабораторні обстеження, за необхідності - патоморфологічні дослідження (взяття біопсії або операційного матеріалу), післяопераційний моніторинг, знеболювання і подальша медикаментозна терапія. У цьому переліку - цілодобовий лікарський і сестринський догляд, медична реабілітація в гострому періоді для запобігання виникнення післяопераційних ускладнень, ліки з Національного переліку лікарських засобів та витратні матеріали, харчування в стаціонарних умовах.

Якщо ж у вас виник випадок невідкладного стану, то можна звернутися в лікарню без направлення, або викликати екстрену медичну допомогу, яка при необхідності доставить в медустанову. Допомога в такому випадку надається без будь-яких додаткових умов і безкоштовно.

Фото: МОЗ України

Вибір читачів за тиждень

Відео