Оксана Бучко

Тернополянам на замітку: цього року аудіювання з іноземної мови не омине і дев’ятикласників

9kl_DPA

Аудіювання з іноземної мови проходитимуть цього року не лише абітурієнти. Тернополянам, які у 9-ому класі здають ДПА, також слід підтягнути свій рівень англійської. Адже іноземна мова – у списку трьох обов’язкових предметів для здачі іспиту.

Про це йдеться в методичних рекомендаціях до проведення державної підсумкової атестації з іноземних мов у закладах загальної середньої освіти в 2018/2019 н. р., розісланих МОН на всі місцеві підрозділи освіти, пише academia.in.ua.

Атестація проводиться в письмовій формі та складатиметься з 3-х частин:

- аудіювання;

- читання;

- використання мови.

Це роблять, аби полегшити підготовку до ЗНО з іноземної мови, яке включає аудіювання. Таким чином два роки перед здачею учні можуть перевірити свої сили.

Завдання на ДПА повинні відповідати рівню А2+ для тих класів, що вивчають мову на рівні стандарту та рівню В1 для класів з поглибленим вивченням іноземних мов. На їх виконання учень матиме 60 хвилин.

Матеріали для аудіювання мають містити аудіозапис тексту та одне післятекстове завдання. Теми повинні стосуватися щоденних ситуацій спілкування і відповідати віковим особливостям та інтересам учнів 9-их класів. Це може бути фрагмент радіо-програми, прогноз погоди, опис чогось, телефонні перемовини тощо.

Про підготовку до аудіювання з іноземної мови на ЗНО читайте ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео