Тернополянам на замітку: як не набрати вагу під час свят

1482109053

Традиційно під час новорічно-різдвяних свят більшість тернополян поправляються на 1-2 кг. Для більшості це не є проблемою, однак є й такі, хто пильно слідкує за власною вагою. Тому ТЕРЕН зібрав найкращі поради, які зможуть допомогти не переїдати, а відповідно і не поправлятися пів час свят.

Пийте зелений чай

Щоб не поправитися під час свят, візьміть за звичку відразу ж після їжі випивати склянку натурального зеленого чаю (без цукру). Окрім того, що гаряча рідина після їжі запобігає застою жирних речовин у шлунку, так ще й прискорює обмін речовин.

Спочатку білок

Під час застілля спочатку вживайте низькокалорійний білок (печена курка, наприклад), а потім переходите до алкоголю і важчої їжі.

Обмежте солодощі та алкоголь

Давайте будемо чесними: алкоголь і десерти - це висококалорійні продукти. Притому у них немає нічого корисного. Вибирайте щось одне - або вино, або десерт. І звичайно ж, розмір десерту не повинен перевищувати кількість з'їденого білка і овочів.

Запасіться свіжими фруктами

Незважаючи на те, що в свята нас оточує така кількість і різноманітність їжі, все ж варто, щоб на вашому столі завжди були свіжі фрукти.

Пийте воду в певний час

На Новий рік і під час свят перед застіллям випивайте 1-2 склянки негазованої води - це допоможе уникнути переїдання і швидкого сп'яніння. Під час застілля намагайтеся пити воду і обов'язково запивати алкоголь, який виводить рідину з організму.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео