Оксана Бучко

Як тернополянам навчати англійської в декреті

5-4

Вчити англійську в дитячому віці – необхідно. Але важливо навчитись тернополянам, які в декреті, робити це правильно. Найперше – починати не раніше трьохрічного віку.

- Це мають бути прості слова, ігри, замальовки, мультики, - пояснює викладачка Віра Кашуба на talkstudio.com.ua. - Окрім самого вивчення англійської, діти ще й зможуть розвивати дрібну моторику, увагу, уяву і багато інших навичок, оскільки навчання у цьому віці проходить в ігровій формі, без стресу, звичних вправ та домашніх завдань, які будуть у старшому віці. Ігрова форма вивчення англійської виробить позитивне ставлення до вивчення іноземної мови та навчання загалом, а ще підготує до більш «серйозного» та ґрунтовного вивчення англійської у шкільному віці, тобто до більшого навантаження.

Існує два «види» вивчення англійської: ігровий у дошкільному віці й книжковий у шкільному віці.

- Під ігровим елементом я маю на увазі ігри в широкому розумінні: не лише ігри, а будь-які форми геміфікації навчання, навіть у старшому шкільному віці, - продовжує викладачка. - Іншими словами, щоб навчання було ефективним, воно має бути цікавим, а щоб воно було цікавим, на занятті мають бути, крім книжок і вправ, ще проекти, змагання, ігри, конкурси. Граматика? Лише у форматі відеоанімацій (або граматичних мультиків). Розуміння усної мови? Лише уривки з фільмів, серіалів, англомовних блогів, на основі яких ми розробили свої вправи на вивчення слів та граматики.

Що ще важливо? Власний приклад!

- Власний приклад – найкращий метод виховання. Тобто вчіть англійську і говоріть нею, - додає викладачка. -  Діти в буквальному і небуквальному смислах повторюють за дорослими. І манеру поведінки, і звички! Набагато ефективніше не розповідати як варто робити, а самому слідувати власним рекомендаціям. Це – найкраща наука для дітей.

А також - не записуйте англійські слова українськими буквами. Чому – читайте у наступній публікації на «Терені».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео