Тернополянам презентували новий кліп, відзнятий в Італії (відео, фоторепортаж)

DSC_3157

На сцені Зимового містечка тернополянам та гостям міста презентували новий кліп Надії Кулик на пісню «Босоніж».

Співачка разом із режисером кліпу Юрієм Вітяком та оператором Юрієм Собі розпочали презентацію із співу колядки.

- В заслуженої артистки України Надії Кулик є три кліпи. Два з них – наша співпраця. А взагалі я став режисером для 6 відеокліпів, - каже Юрій Вітяк. - В Надії є ще кліп на лемківську народну пісню «Аничка».

DSC_3147
DSC_3147

Юрій Собі розповів про складність роботи оператора:

- Оператор – завжди з протилежного боку. Складно, мабуть, тримати камеру, а всьому решта можна навчитись. Було і є приємно знімати, класно, що ми зробили таке відео з Надією. Частина людей зовсім не знає, хто така Надія Кулик, і хотілось би, щоб вона більше про себе розповіла, бо здебільшого, присутні прийшли подивитись на презентацію кліпу.

 

DSC_3167
DSC_3167

Співачка поділилась із присутніми, як розпочала займатися творчістю та розповіла про своє життя.

- За два роки відзначатиму 25 років моєї творчої діяльності. Я – бандуристка, але пишу авторську музику і вирішила спробувати себе, окрім бандури, в новому амплуа. Сьогодні ми переглянемо кліп і оцінимо, вийшло чи ні. Бандуру я не залишаю, бо це є моя родзинка і в майбутньому будемо використовувати її в аранжуванні і фонограмах. Мій музичний інструмент дуже красивий, білого кольору, розмальований. Під акомпанемент бандури у моїй творчій діяльності записано багато дисків, а тепер ми хочемо спробувати щось нове.

 

DSC_3163
DSC_3163

DSC_3154
DSC_3154

Цього разу у кліпі бандуру не залучали через погодні умови, оскільки інструмент потребує складності у роботі.

- Ми з Надією вже домовились, що буде нова авторська пісня з бандурою. Неодмінно українське потрібно плекати і нести до людей не тільки в Україні, але й за її межами! Ми повинні говорити, хто ми такі, нас не потрібно розглядати в контексті інших націй, ми цілком свідомі, колоритні і цим колоритом потрібно заряджати і показувати , що можемо давати жару, давати фору і ми неодмінно це зробимо! – ділиться планами режисер Юрій. – Знімали кліп в місті Барі на Півдні Італії. Дуже давно хотіли зняти біля моря, але оскільки в середині листопада в Україні було надзвичайно холодно, ми полетіли в Італію. Я спланував перебіг зйомки, але вийшли цікаві несподіванки. Коли ми хотіли знімати на піску – нас оточило каміння і з подібних форс-мажорів намагались викручуватись. Загалом, доводиться не спати ночами, навіть якщо здається, що кліп простий, то потрібно подбати про нюанси, які можуть бути помітні для глядача не після першого –другого-десятого перегляду, а нн-го. На перший погляд, він вийшов доволі простий. Ідея – в питанні: залишитися чи піти. Коли людина знаходиться на межі терпіння. Коли думає, чи потрібні їй токсичні стосунки, чи готова продовжувати миритися з тим, що щодня їй надокучає. Ми показали, що сильні жінки можуть бути слабкими, але завдяки викликам долі вони міцнішають. Одні готові залишатися з чоловіками попри всі складнощі, інші – ні. І це особистий вибір кожного.

 

DSC_3170
DSC_3170

Автором слів є Володимира Карагодіна, музику написала Надія Кулик. Для авторки, з її слів, було важливим те, що в місті Барі знаходяться мощі Святого Миколая, а саме місто дуже велике і надзвичайно красиве.

- Ми не знали, що поїдемо в Барі. Із оператором обирали квитки, де ближче і дешевше. Тому що це був переліт для 4 чоловік. Зйомки відбувались в холодній воді. Серед ночі бігала босою по холодній бруківці, оскільки необхідні були ці кадри, - каже Надія. - Співати на сцені – це одне, зйомки – зовсім інше. Потрібно вмикати холодний розум, про все пам’ятати, аби було менше дублів. Зазвичай, перші дублі виходять найкраще.

DSC_3169
DSC_3169

Усі охочі вже можуть оцінити результати роботи співачки.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=no6rlGXL4vk&feature=share&fbclid=IwAR3z_xpWqhnvar9ZOj8rd4aGMBO4uO4diSu8q3fk8_skAhjqJSLU4MauBxU[/embed]

Фото авторки

Відео з Youtube

Вибір читачів за тиждень

Відео