Тернополянам розповіли, як залишатися здоровими

unnamed (5)

В наш час, коли люди живуть в шаленому ритмі: сон, робота, друзі, сім’я, спортзал, прогулянки, клуби, а в кожному другому закладі харчування продають фаст-фуд, залишатися здоровим дуже важко. Тож тернопільський тренер склала список із 7 правил, аби залишатися здоровими.

Перше, і непевне одне із найважливіших правив, це - спати від 7 до 9 годин. Однак, можна спати і 5 або 6 годин в день, проте це залежить від того, як на це реагує ваш організм.

Наступне правило стосується харчування. Так, при вживанні їжі:

- не потрібно змішувати багато різновидів їжі відразу. Тобто не варто при одному прийомі їжі є борщ, потім картопля, потім десерт, потім чай з тортом і так далі.

- не потрібно переїдати. Просто з'їдайте звичайну порцію (тарілку), навіть якщо після прийому їжі ви відчуваєте невеликий голод - це нормально.

- не потрібно вживати цукор, торти.

- фрукти потрібно їсти за 30 хвилин до прийому їжі.

- не пити воду перед і після прийому їжі протягом 1-2 годин.

Потрібно постаратися зробити так, щоб ваш раціон хоч на 60% був складений з фруктів і овочів. Тобто потрібно їсти якомога більше фруктів і овочів, салати.

- намагатися не вживати багато м'яса. При його вживанні бажано їсти овочі (найкраще це огірки). Тому як овочі сприяють ще більшого засвоєнню білка.

- не пити в день більше двох чашок чаю або кави.

- не вживати хімії (сухарики, чіпси, кола, напої тощо).

- серед страв найкраще їсти крупи, каші, салати.

- не їсти за 2-3 години до тренувань або фізичних навантажень.

- потрібно відмовитися від шкідливих звичок.

Правило третє - як можна більше рухатися, ходити і як можна менше сидіти. Звичайно дуже комфортно розвалившись на дивані дивитися серіали, але все ж, потрібно більше рухатися.

Четверте -  спорт.

П’яте правило стверджує, що потрібно завжди стежити за своєю поставою, і при ходьбі і при сидінні.

Шосте – обов’язково потрібно стежити за гігієною

І на останок не забувайте про емоції. Намагайтеся, як можна більше радіти життю і якомога менше нервувати і переживати за якимось приводу. Емоції відіграють дуже велику роль в здоров'я будь-якої людини.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео