Оксана Бучко

Тернополянам слід бути готовими до продовження адаптивного карантину

regnum_picture_1538149919177351_big

Карантинні обмеження пропонують продовжити в Україні ще на два місяці. Тож тернополяни повинні бути готові насамперед до обмежень у школах, де все залежатиме від відсотку вакцинованих освітян.

Про це розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

- Ми розпочали підготовку до нового навчального року спільно з МОН, готуємося. Сьогодні в Україні продовжує діяти адаптивний карантин. Зараз він до кінця літа, але попередньо ми проговорили, що з урахуванням тієї епідситуації, яку бачимо сьогодні в європейському регіоні, в Україні також треба буде подовжити адаптивний карантин як мінімум на два місяці, що ми найближчим часом ініціюватимемо перед Кабінетом Міністрів, - сказав Ляшко.

Освітній процес триватиме у звичному режимі із дотриманням певних карантинних вимог, якщо на території країни зберігатимуть зелений рівень епідемічної небезпеки. Та коли область переходитиме на інший рівень безпеки, для продовження навчання у конкретному закладі потрібно 80% вакцинованих освітян. Як додав міністр охорони здоров’я, лише в деяких регіонах освітян вакцинували більше, ніж 50%.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео