Тернополянам варто знати, що головне під час Великого посту
Сьогодні у християн східного обряду розпочався Великий піст, який завершиться 28 квітня. Священики перш за все закликають дотримуватися посту духовно і через молитву дбати про очищення душі. А щодо їжі, то пересититися можна і пісними стравами. Тож у пості головне – утримання.
– Риба дозволяється лише двічі – на Благовіщення (7 квітня) та у Вербну неділю (21 квітня), трохи вина можна у неділю, окрім страсного тижня. Загальне правило Великого посту – їсти потрібно так, щоб відчувати легкість. Обтяжити себе можна і пісною їжею. Тому краще зупинити свій вибір на рецептах простих страв. По понеділках, середах і п’ятницях – вода, чорний хліб, фрукти і овочі, – розповідають у «Фактах».
Перед початком посту необхідно сходити до церкви і попросити благословення, сповідатися і причаститися.
– Протягом наступних 48 днів важливо не лише відмовитися від їжі тваринного походження та м’яса, а й уникати лихослів’я та конфліктів. По вівторках та четвергах – гаряча їжа, приготована без олії, – йдеться у дописі.
Також варто пам’ятати вислів щодо посту предстоятель УГКЦ Любомира Гузара: «У піст головне не їсти один одного».
Зображення з допису