Ростислав Фук

Тернополянин втратив 120 тисяч гривень, переглядаючи відео в соцмережах

Шахраї отримали доступ до рахунків чоловіка та привласнили його заощадження

Мешканець Тернополя втратив 120 тисяч гривень, повіривши інтернет-шахраям, повідомляють у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Правоохоронці кажуть, схема таких шахрайств не нова - аферисти пропонують передивлятися короткі відео, наприклад, у TikTok, ставити вподобайки або ж писати відгуки в гугл-картах за гроші. Оголошення про таку роботу поширюють у месенджерах.

Тернополянину, котрий після такого «працевлаштування» втратив власні кошти, обіцяли виплачувати від 500 гривень в день. Далі запропонували приєднатися до так званої «робочої групи» з можливістю значно збільшити заробіток. У такий спосіб шахраї отримали доступ до рахунків чоловіка та привласнили його заощадження.

Щоб не стати жертвою шахраїв поліцейські рекомендують дотримуватися таких порад: надавайте перевагу вакансіям з офіційним працевлаштуванням; не здійснюйте перекази коштів на невідомі рахунки; не повідомляйте конфіденційної інформації стороннім (дані картки, логін і паролі до онлайн банкінгу тощо); ніколи не вводьте конфіденційні дані на підозрілих сайтах; не переходьте за сумнівними гіперпосиланнями, адже за ними може ховатися фішинговий ресурс; якщо ж інформацію про банківську карту розголошено, зверніться до банку та заблокуйте картку, – йдеться повідомленні.

Читайте також: Із банківської картки тернополянки зникли 90 тисяч гривень

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео