Ростислав Фук

Тернополянин втратив майже пів мільйона гривень, купуючи авто з-за кордону

Продавець запевнив чоловіка, що тривалий час вже працює з іноземними фірмами й без будь-яких проблем привезе бажане авто

До правоохоронців звернувся 25-річний тернополянин. На одному з сайтів чоловік знайшов вигідну пропозицію й вирішив придбати машину, повідомляють у відділі комунікації поліції області.

Продавець запевнив чоловіка, що тривалий час вже працює з іноземними фірмами й без будь-яких проблем привезе бажане авто з-за кордону. Додатковою гарантією була передоплата – потерпілий перерахував 120 000 гривень. 

Надалі шахрай повідомив, що виникли проблеми з пригоном, тому необхідно оплатити повну суму за автомобіль. Чоловік погодився й скинув ще 300 тисяч гривень. 

Тривалий час псевдопродавець обіцяв, що невдовзі машина буде доставлена, але згодом перестав виходити на зв’язок. Лише тоді тернополянин зрозумів, що потрапив у шахрайську пастку. 

За фактом шахрайства слідчі здійснюють розслідування в рамках кримінального провадження відповідно до частини 4 статті 190 Кримінального кодексу України шахрайство). Правоохоронці вживають заходи, аби встановити та притягнути причетних до відповідальності.

Поліцейські закликають жителів області перевіряти пропозиції з низькою ціною і в жодному випадку не перераховувати гроші наперед незнайомцям. Оплачуйте товар лише після його отримання. Не довіряйте випадковим людям та сумнівним оголошенням у соціальних мережах. Якщо ви потерпіли від шахраїв, телефонуйте на спецлінію 102. Для оперативного надання допомоги від працівників Департаменту кіберполіції Національної поліції України звертайтесь за номером 0 (800)50-51-70, – йдеться в повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео