Ростислав Фук

Тернополянин, який хотів купити амуніцію, втратив кошти

Через введення даних своєї банківської картки у чоловіка, ймовірно, вкрали гроші

41-річний житель Тернополя хотів придбати військову амуніцію, через що втратив з банківської картки понад 5 тисяч гривень. Про це повідомили у відділі комунікації поліції в Тернопільській області.

Поліцейські кажуть, на одному із сайтів чоловік знайшов оголошення з необхідним товаром. Він зв’язався з продавцем, той скинув посилання, яке необхідно було заповнити для відправки. Перейшовши за ним, тернополянин, ймовірно, ввів дані своєї банківської картки. Через це з його «електронного гаманця» вкрали гроші.

Поліцейські радять жителям області бути обережними при купівлі товарів через мережу. Шукайте перевірених продавців, послугами яких користувалися ваші знайомі. Якщо є можливість, зустрічайтеся з продавцем особисто та здійснюйте оплату після отримання товару. Не переходьте за іншими посиланнями, які вам надсилають незнайомці, а тим паче, не вводьте дані вашої банківської картки – це конфіденційна інформація, - кажуть правоохоронці.

За даним фактом розпочали кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 ККУ (шахрайство). Триває слідство.

Нагадаємо, Терен писав про жителя Тернопільщини, який отримав від замовників 270 тис. доларів на придбання захисної амуніції за кордоном і зник. Як повідомив начальник Нацполіції області Олександр Богомол, чоловіка затримали в Почаєві, він одразу відшкодував гроші.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео