Анастасія Кисіль

Увага, тернополяни, працюють телефонні аферисти

IMG_6162

Смс-повідомлення про зняття готівки, несанкціонований переказ коштів, збій системи банку - саме такого змісту сповіщення надходить мешканцям краю від телефонних аферистів.  Жителька Кременеччини вже втратила  майже 20 000 гривень.

Про це повідомляє Поліція Тернопільської області.

Заявниця розповіла, що до неї зателефонував невідомий чоловік, який представився співробітником фінансової установи. Він запевнив жінку, що трапився збій системи, через що відбулося автоматизоване блокування всіх рахунків клієнтів. Аби усунути цю несправність додзвонювач попросив повідомити персональні дані, що жінка й зробила. За деякий час їй надійшло сповіщення про списання з електронного гаманця заощаджень в розмірі майже 20 000 гривень.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

- Працівники поліції вкотре звертаються до жителів Тернопільської області не нехтувати правилами безпеки. Адже ви самостійно допомагаєте зловмисникам спустошувати ваші кишені.

Найкраще уточнити ту чи іншу інформацію - це зателефонувати на гарячу лінію банку.

Якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте на лінію «102». Саме завдяки цьому можна оперативно встановили особу зловмисника, - йдеться в дописі.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео