Тамара Коблик

Тернополянка хотіла орендувати квартиру, однак стала жертвою аферистів

Ніколи не перераховуйте кошти до перегляду житла і знайомства з його орендодавцем

Оренда квартири закінчилася для тернополянки втратою грошей. Невідома особа заволоділа коштами в сумі 2000 гривень. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

22-річна місцева жителька звернулася за допомогою до працівників Тернопільського районного управління поліції. Як розповіла потерпіла, на одному із сайтів знайшла оголошення про оренду квартири в обласному центрі.

Дівчина зв’язалася з орендодавцем, яка переконала її, що на дане житло є багато охочих, тому необхідно здійснити передоплату - 2 тисячі гривень. Заявниця погодилася і перерахувала кошти. Коли вона запитала власницю чи надійшов їй завдаток, остання запевнила, що жодних грошей не отримувала. Після чого потерпіла із шахрайкою зв’язатися вже не змогла.

За даним фактом працівники поліції розпочали кримінальне провадження відповідно до ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці нагадують основні правила, як не потрапити на гачок шахраїв при оренді житла:

  • ніколи не перераховуйте кошти до перегляду житла і знайомства з його орендодавцем;
  • звертайте увагу на дату створення облікового запису, з’ясуйте особу власника помешкання;
  • перевіряйте фотографії житла через пошук Google, щоб дізнатися, чи відповідають зображення вказаній адресі та об'єкту;
  • для додаткової безпеки попросіть орендодавця надіслати документи на житло;
  • підпишіть договір оренди.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео