Тетяна Бакай

Тернополянка перетворила свій город на лавандовий рай (відео)

Сотні лавандових кущів на своєму городі виростила Ірина Конарська. На цій локації роблять фотосесії, проводять романтичні вечори та просто відпочивають, насолоджуючись ароматом, співом птахів та гудінням бджіл 

Зробити яскраву фотосесію, насолодитися ароматом, відпочити на природі та помилуватися неймовірним краєвидом можна на лавандовій локації під Тернополем. Понад 700 кущів лаванди на своєму городі вирощує тернополянка Ірина Конарська. Ідея створити лавандову фотозону з’явилася у неї ще близько чотирьох років тому.  Тоді все починалося із кількох кущів, а зараз їх сотні. 

Я подумала, оскільки тернополяни за відгуками полюбляють лаванду, щоб вони далеко не їздили, то така локація може бути в місті, щоб зручно було добратися, – розповіла Терену Ірина Конарська. 

 Ірина Конарська за професією психологиня, відтак добре розуміє, як такі красиві місця допомагають людям розслабитися та відпочити, особливо у такі складні часи.  Відвідувачі лавандового поля можуть не лише зробити красиві фото, а й відпочити духовно та цікаво провести час. 

Розпитуючи клієнтів, як їм тут, зʼявилася ідея, що можна проводити й сімейні вечори при свічках, й дівочі посиденьки. Цього року ми відкрили ще зону з дровами та соломою і український куточок. Також я пропоную людям полежати між рядами лаванди і послухати вітер, бджіл і пташок, – каже квітникарка. 

Ірина Конарська каже, що лаванда дуже близька їй квітка

Щодня на лавандове поле приїжджають десятки людей. Пані Ірина каже, взялася вирощувати саме цю квітку, адже відчувала, що вона їй близька.

Мені цікаво спостерігати за людьми, коли вони сюди приходять і дивляться на лаванду, нюхають її. Навіть коли вони нічого не говорять, я все одно бачу їх емоції і вони для мене найщиріші, – ділиться спостереженнями власниця лавандового поля. 

Лаванда у догляді не вибаглива, любить багато води та сонця. Розмножувати кущі можна різними способами: висівання, розсада, а для себе Ірина Конарська обрала метод ділення одного куща. 

Відвідати лавандове поле можна за попередньою домовленістю. Контакти та всі умови шукайте на сторінках локації у соцмережах.

Усі відвідувачі лавандової локації отримають в подарунок ще й ароматний букетик квітів

До слова, для військовослужбовців та їх родин вхід на лавандове поле безкоштовний. Також Ірина Конярська підтримує збір коштів на дрони Mavic, відтак для тих хто зробить донат, вхід на поле вільний.  Збір на дрони для захисників можна знайти за посиланням: https://send.monobank.ua/jar/5nzgJcZbzG.

Усі охочі можуть відвідати нашу локацію безкоштовно за умови що задонатять на дрони для 67-ї бригади суму від 300 гривень. Достатньо буде показати скріншот і люди можуть перебувати на нашій локації і насолоджуватись лавандою, – розповідає Ірина Конарська.  

Лавандова фотолокація працюватиме до 23 липня. Усі відвідувачі отримають в подарунок ще й ароматний букетик квітів. 

Фото, відео Руслана Жирова та Романа Луциківа 

Вибір читачів за тиждень

Відео