«Мені соромно за українців, які спеціально брешуть», - тернополянка спростувала інформацію про масову паніку в Італії через коронавірус (фото)

«Терен» вже писав про те, що десятки тернополян через коронавірус опинилися у зоні карантину в Італії. Однак, не все так страшно, як передають інші ЗМІ.

- Мені соромно за українців, які спеціально брешуть, - розповідає джерело «Терену», тернополянка пані Оля, яка вже кілька років живе в Генуї. - Тут немає ніякої паніки, ніхто не скуповує екстрено продукти. Ось, гляньте - у супермаркетах спокійно, товарів не лише вистачає, але і є з надлишками.

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«274567,274572,274573»]

Найбільше жінка просить не розповсюджувати брехню, провокуючи паніку.

- Тут багато українців, однак ніхто з них не захворів. Проте через таку паніку, яку розповсюджують саме українські ЗМІ, рідні шоковані. Наші близькі не можуть зрозуміти, чи ми живі, здорові. Декому батьки телефонують посеред ночі зі сльозами на очах. Не треба дезінформувати, будьте лояльними людьми, чесними.

У кількох містах Італії, де зафіксовані спалахи вірусу, таки ввели карантин. В інших - лише обмежили ряд заходів.

- Тут, де немає карантинної зони, люди вільно гуляють вулицями, ніхто не ховається. Єдине - на тиждень припинили навчання у школах, садочках. Також скасували масові заходи... Якби все справді було так страшно, як пишуть українські ЗМІ, ніхто б не виходив на вулицю, не радів би весні...

Насправді зараз ситуація в країні така - 229 заражених і 7 померлих (усі люди літнього віку із хронічними захворюваннями). Діти, на щастя, не захворіли. Карантин ввели у кількох містах із загальним населенням трохи більше 50 тисяч населення. Людей перевіряють лише у зоні карантину. 

[gallery order=«DESC» columns=«1» size=«full» ids=«274569,274568,274571»]

До слова, кордони Італія не закривала, як пишуть деякі «джерела». Немає і масового повернення мігрантів із заробітків.

- Єдине, про що прошу - думайте, перш ніж писати чи репостити новину. Перевіряйте інформацію, бо через такі «сенсації» наші рідні не мають спокою. В Україні, де немає жодного спалаху коронавірусу, паніка більша, аніж в Італії.

Фото «Терену» надані пані Ольгою

Вибір читачів за тиждень

Відео