Оксана Бучко

Тернополяни більше не зможуть без обмежень переказувати кошти через картки від Привату

8b43828f698bdfc1619b7002b3ed4b7b7c8955b3

Не більше 100 переказів у місяць можуть відтепер зробити тернополяни через картки Приватбанку. Для підприємницької діяльності радять відкрити рахунок фізичної особи-підприємця або особи, яка займається професійною незалежною діяльністю відповідно до чинного законодавства України. Безлімітний режим також діятиме для тих, хто збирає кошти на благодійність.

- Банк працює для клієнтів, але чітко в рамках законодавства щодо протидії відмиванню брудних коштів та вимог фінансового моніторингу, - пояснює спеціаліст з  PR та комунікації ПриватБанку Олександр Жильцов. - Тому з жовтня 2021 року ми вносимо незначні корективи до правил здійснення р2р переказів щодо лімітів на перекази з картки на картку Visa/Mastercard через усі канали. Нормативно-правовим актом  Національного банку України встановлено, що користуватися особистою карткою для здійснення підприємницької діяльності не можна. Щоб надсилати й отримувати перекази без обмежень, радимо відкрити рахунок фізичної особи-підприємця або особи, яка займається професійною незалежною діяльністю відповідно до чинного законодавства України. 

Лімітована кількість переказів на місяць на одного клієнта-отримувача по Україні - 100 переказів, міжнародних - 30, на клієнта-відправника - 100 і 25 відповідно.  

- Важливо зауважити, що ці обмеження практично не торкнуться наших клієнтів, адже за статистикою щомісяця перекази з картки на картку у Приват24 роблять понад 7 млн клієнтів, - додає Олександр Жильцов. - 99,7% з них користуються цією послугою для особистих цілей та відправляють чи отримують не більше 100 переказів на місяць. Після перевищення обмеження переказ буде недоступний. Виключенням є благодійність чи волонтерські гроші. Якщо ви збираєте гроші на благодійність, чи волонтерські гроші, зателефонуйте нам на 3700 або напишіть у чат «Допомога Онлайн». Надішліть посилання із соціальних мереж чи документи, що підтверджують здійснення благодійної діяльності. Протягом одного робочого дня ми встановимо для таких карток безлімітний режим.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео