Тернополяни мали можливість оздоровитися

медитація

Нещодавно, в центрі Тернополя можна було побачити невелику групу людей у жовтих куртках. Вони робили незвичні вправи під спокійну музику та збирали підписи проти репресій однодумців у Китаї.

Людмила Швець приїхала до Тернополя з Нетішина Хмельницької області. Жінка займається за Фалунь Дафа більше, ніж вісім років. Каже, що, окрім користі для здоров’я, за допомогою Фалунь Дафа вона змогла гармонізувати свій внутрішній стан. Людмила почала застосовувати основний принцип Фалунь Дафа – чесність, доброта, терпіння – у своєму повсякденному житті. «У мене велика сім’я – четверо онуків. І раніше я часто дратувалася. Зараз же намагаюся шукати причини проблем у собі й змінювати себе. І тепер мені вистачає доброти й розуміння і для родичів, і колег», пишуть на сайті svoboda.te.ua.

В основі Фалунь Дафа (інша назва Фалуньгун) – виконання п’яти комплексів енергетичних вправ традиційної гімнастики цігун, а також зміна свого характеру згідно з принципами чесності, доброти та терпіння. При цьому Фалунь Дафа – не релігія, це цілісна система удосконалення душі та тіла.

Багато жителів Тернополя зацікавилося цією практикою. Один із них – пан Олександр. «Думаю, що вправи Фалунь Дафа допоможуть людям в Україні. Вони шукають якийсь вихід і духовно, і фізично. Треба відновлювати стародавні світові традиції. Мені сподобалася ця система. Вона дуже близька до тієї, яку наші предки практикували».

Користь медитації

Останніми роками зростає популярність медитативних практик. Медитація — це стан повного внутрішнього спокою й водночас ясної свідомості. Новітні медичні дослідження свідчать про те, що медитація посилює концентрацію, знімає напругу, полегшує перебіг  хронічних захворювань і навіть допомагає їх позбутися. У людей, які постійно займаються медитацією, з’являється потужна енергія, що підтверджено численними дослідженнями. Медитація допомагає призупинити старіння організму і прискорює процес його відновлення після травм і хвороб. Водночас не потрібні ні додаткові фінансові витрати, ні інтенсивні фізичні навантаження.

Однією з найпоширеніших у світі оздоровчих систем, де задіяна медитація, стала практика Фалуньгун (Фалунь Дафа). Результатом успішних занять за цією системою є оздоровлення та очищення організму, підвищення моральних якостей людини, поліпшення характеру відповідно до принципів: чесність, доброта, терпіння.

Практика фізичного й духовного самовдосконалення Фалуньгун почала поширюватися в Китаї в 1992 році. Її засновник, майстер Лі Хунчжи, адаптував давні методи вдосконалення, які тисячоліттями таємно передавалися від учителя до учня, і зробив їх доступними для всіх людей. Оздоровча практика Фалунь Дафа і майстер Лі Хунчжи дістали широку підтримку від урядів і різних організацій. Про це свідчать близько 4000 нагород за особливий внесок у покращення фізичного та морального стану суспільства.

Репресії в КНР

У 1999 році Фалуньгун у Китаї займалося приблизно 100 млн осіб, що перевищило кількість членів Комуністичної партії на той час. Ідеї Фалунь Дафа, що ґрунтуються на прагненні до духовного зростання, протилежні матеріалістичній та атеїстичній ідеології комунізму. Через це тодішній голова керівної Комуністичної партії Цзян Цземінь сприйняв це як загрозу для свого авторитарного правління й розпочав масові репресії. Факти репресій Компартія Китаю ретельно приховує. Вона використовує економічні й політичні важелі впливу на інші країни, щоби не допустити розповсюдження інформації про масштаби репресій, щоби виправдати переслідування і зганьбити Фалуньгун. У 2006 році міжнародні правозахисники оприлюднили відомості про масове насильницьке видалення органів у в’язнів совісті — послідовників Фалунь Дафа. Ці злочини засудив Європарламент і Конгрес США у своїх резолюціях. Нещодавно репресії у КНР засудив і Міжнародний трибунал у Лондоні.

Навчання медитативних вправ, музика й відео до них — у вільному доступі на сайті: falundafa.org. (0932074471)

Вибір читачів за тиждень

Відео