Оксана Бучко

Тернополяни можуть підтримати петицію щодо повернення газових мереж громаді

235579990_227230015979098_5090367556715687701_n

Передати газорозподільчі мережі в комунальну власність вимагають тернополяни у петиції на сайті обласної ради. Це, за словами автора тексту, стане запобіжником необґрунтованого підняття тарифів на розподіл природнього газу.

- Прошу Тернопільську обласну раду виступити ініціатором питання передачі газорозподільчих мереж державної форми власності, що розташовані в межах Тернопільської області, у комунальну власність об’єднаної територіальної громади Тернопільської області, - йдеться у тексті петиції. - Саме передача газорозподільчих мереж у комунальну власність стане запобіжником необґрунтованого підняття тарифів на розподіл природнього газу та важелем, який дозволить громаді контролювати монополіста, в користування якого передані газорозподільчі мережі. Передача газорозподільчих мереж у комунальну власність територіальної громади також дозволить збільшити надходження до місцевого бюджету, а відтак забезпечити, зокрема, додаткові механізми захисту малозабезпечених верств населення (сиріт, пенсіонерів, інвалідів та інших наших громадян).

Проголосувати можна на сайті облради, авторизувавшись. На даний час є 337 голосів із 500 необхідних, збір триватиме ще 3 дні.

- Мало того, що ціни на блакитне паливо постійно зростають, то українців змушують платити за транспортування газу мережами, на які вони свого часу складались копійка до копійки. Це є неприпустимим, - пояснює депутат Тернопільської обласної ради Володимир Бобко. - Газові мережі мають належати громаді. Люди не повинні платити за користування тим, що свого часу будували власними коштами.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео