Тернополяни можуть поборотися за 600 доларів… пробігши 9 км.

69634990_2281054535558400_1059703762047729664_o

«Тернопільська озеряна» проводиться 23 раз. Це традиційні тернопільські змагання, які популяризують легку атлетику, здоровий спосіб життя, участь в яких беруть тернополяни та гості міста. Присвячується пробіг Дню фізичної культури та спорту. Уперше проведено забіг в 1997 році.

Останні три роки колишні легкоатлети, які працюють за кордоном надають фін.підтримку змаганням. Цьогоріч призовий фонд складає понад 2 000 доларів США, який буде розподілений між призерами в абсолюті серед чоловіків та жінок.

- Переможці отримають по 600 доларів США. Такий призовий фонд є далеко не у багатьох змаганнях, - ділиться Галина Федорович. Ліміт учасників – 200 чоловік яких допускають до старту. Є окрема реєстрація, ряд вікових категорій і категорій людей, яких ми допускаємо безкоштовно – це люди старше 60 років та учасники АТО.

Реєстрація відкрита до 13 вересня, змагання відбудуться 14 вересня, але якщо закінчяться лоти, реєстрація припиняється раніше.

- На разі зареєстровано більше 70-ти учасників. Якщо не набереться потрібна кількість, реєстрація проводитиметься також й під час змагань.

Дистанція 9 км навколо озера. На старті учасники отримуватимуть стартовий рюкзак, а на фініші – медаль. Є 10 вікових категорій, де будуть визначатися перші 3 призових місця в кожній віковій категорії серед чоловіків та жінок. Взагалом, будуть нагороджувати окрім 6-ти в абсолюті, 60 людей.

Старт буде біля причалу в парку Шевченка на набережній Тернопільського ставу. Дистанція пролягає навколо ставу – мікрорайон «Новий світ» - с.Біла – Білецький міст – дальній пляж – мікрорайон «Дружба» - фініш біля причалу ( де старт). Окрім призового фонду, який розігруватиметься серед спортсменів, учасники також отримають грамоти, відзнаки і подарунки від партнерів.

Реєстрація триває на сайті athletic-events.com.

Більше інформації можна отримати ТУТ. Інформація часто оновлюється. На сторінці можна дізнатися історію змагань, про партнерів, які підтримують захід, а також технічні моменти (положення про змагання, вікові категорії, траса, яку долатимуть і про призовий фонд).

З 8-10 години відбуватиметься видача стартових пакетів. О 10-й годині відкриття. Розминка розпочнеться о 10:15. Потім загальний старт незалежно від віку і статі. Взяти участь можуть усі, кому виповнилося 18 років. Для спортсменів працюватиме музичний супровід. Буде камера схову, де учасники зможуть залишити свої речі, після фінішу спортсмени будуть відпочивати та готуватися до нагородження. Додаткових локацій не планується, окрім фотозони. Можливо, будуть локації від партнерів, такі як тест-драйв на електро-велосипедах.

- Це абсолютно відкрита подія для тернополян, усі бажаючі зможуть прийти і подивитися. Вже зареєструвався ряд топових спортсменів в складі Збірної команди України, які боротимуться за призовий фонд. Така сума спрямована на мотивацію, аби відомі топові спортсмени показали рівень легкої атлетики в Україні, популяризація бігового виду спорту серед тернополян і щоб батьки та учасники розуміли до якого рівня вони можуть дотягнутися. Буде можливість сфотографуватися з відомими зірками легкої атлетики на дальні дистанції, - каже Галина.

Серед зареєстрованих є також учасники бойових дій. Вже двоє чоловіків при реєстрації надали документи, що засвічують участь в бойових діях, забігу для них буде безкоштовним. Для чотирьох солдат строкової служби Нацгвардії також надали можливість пробігти дистанцію безкоштовно.

Тож, усіх бажаючих запрошують взяти участь у забігу та випробувати свої сили.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео