Оксана Бучко

Тернополяни можуть почути вірші Тараса Шевченка у піснях українських рок-гуртів

shhhh

Останніми роками все частіше вірші Тараса Шевченка тернополяни можуть почути у сучасній обробці рок-гуртів. Тож знайомство із визначним українським поетом не завершиться лише на уроках літератури. Адже його твори чудово виливаються у різних музичних жанрах.

Пісні на слова з віршів Шевченка, які виконують українські гурти, підібрали на inlviv.in.ua.

«Кому Вниз»

Гурт випустив альбом під назвою «4: Шевченко». Основою для створення композицій альбому стали відомі твори письменника. Досі гурт мав п’ять творів на слова Тараса Шевченка: «Микита Швачка», «До Основ’яненка», «Розрита могила», «Не нарікаю я на Бога» та «Суботів», що став першим широковідомим твором команди. До нової ж збірки «4» увійшли уривки: з «Княжни», «Хустини», «Холодного Яру», «У казематі» та з «Осії. Глави XIV».

Скрябін

Гурт записав чудовий трек на вірш «Мені однаково»

Тартак

У новий альбом «Ввічність», який гурт презентував у грудні минулого року, ввійшло 15 треків, які просякнуті соціальною тематикою та є певним творчим відображенням подій в Україні останніх років. Приємний подив у шанувальників викликала пісня «Косар». Це єдина пісня в альбомі, автором тексту якої є не Олександр Положинський. 

Kozak System

У своєму дебютному альбомі «Шабля» музиканти ставлять поряд вірші культових сучасників з народними текстами і творчістю Тараса Шевченка. До альбому ввійшла пісня під назвою «Гайдамацька» на слова Кобзаря.

Фото inlviv.in.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео