Тернополяни можуть посприяти створенню музею Івана Марчука

_109151210_marchuk_diana_pic2

Звернення з пропозицією створити музей художника Івана Марчука, який родом з Тернопілля, з’явилося на сайті президента України в розділі «Електронні петиції».

Іван Марчук – народний художник України, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка, його творчий доробок налічує 5 000 творів та 100 персональних виставок. Нещодавно на сайті президента України зареєстрували електронну петицію з пропозицією створення музею художника.

– Створенню музею обіцяв посприяти Президент України Віктор Ющенко, але цей проект так і не було реалізовано, – пише автор петиції  Ігор Кравченко. – Створення художнього музею Івана Марчука має велике значення для культурно-освітньої та виставкової діяльності. Варто додати, що у дні розміщення цієї петиції, у Києві проходить виставка творів Івана Марчука, на якій представлено до показу картини та пластичні роботи, створені з 1965 року і аж до сьогоднішнього часу, серед яких є понад 100 робіт, які ніколи раніше не бачила публіка. За задумами митця, ця виставка стане останньою у Києві. Тому питання створення музею є надзвичайно актуальним.

Для розгляду президентом петиція має набрати понад 25 тисяч голосів упродовж трьох місяців. Зараз «за» проголосували 290 осіб. Підтримати ініціативу можна ТУТ.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео