Оксана Бучко

Тернополяни можуть утеплити будинки за державні гроші (відео)

Тернополяни можуть знову взяти «теплий кредит» для утеплення дому. Державну програму «Тепла оселя» відновили з 5 жовтня.

За новими умовами кредит можна оформити незалежно від наявності субсидій. Цього разу, щоправда, програма виключає заміну котлів.

- Розпочали «теплі кредити» у 2014 році, наша область стала учасником у 2015 році, - каже заступник голови облдержадміністрації Іван Крисак. – Протягом 2015-2016 років жителі області уклали з банками 6 182 договори. У 2016 році програма тривала 3 місяці, її призупинили через брак коштів. На сьогодні ще 150 договорів підписані до закриття програми лежать в банку. До речі, більшість договорів укладають фізичні особи. ОСББ у цьому напрямку неактивні.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=7jH9ltjWfxU&feature=youtu.be[/embed]

Кредит покриває витрати на купівлю вікон, утеплюючих матеріалів, лічильників тепла та води , тобто усі заходи, спрямовані на економію тепла. Оплатити товар потрібно в «Укргазбанк» або «Ощадбанк».

- До кінця року уряд знайшов на програму 100 млн грн, - додає Іван Крисак. – Після покупки товару і оплати 5 % вартості, решту 35% суми оплачує держава, а 65% - покупець протягом 3-ох років. Відсоткова ставка у разі невиплати у зазначений термін – 25%.

unnamed-43
unnamed-43

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео