Віра Олександрович

Тернополяни мріють про збереження скверу і нову відпочинкову зону (фото, відео)

Сесія

Доля виділених під забудову земельних ділянок у зелених зонах продовжує хвилювати активних тернополян. Прийшли вони із власними пропозиціями щодо залагодження спірних ситуацій і на сесію Тернопільської міської ради 25 жовтня.  

Зокрема, із проханням надати дозвіл на створення скверу на масиві «Дружба» до депутатів звернувся Володимир Петришин - голова тернопільського обласного осередку політичної партії «Національний корпус».

[embed]https://youtu.be/xiqY6QWxIZU[/embed]

За його словами, створити відпочинкову зону планують на вул. Гетьмана П. Орлика, 4 а. Втім, за проектом рішення міської ради від 27.08.2019 р., земельну ділянку, розміром 0,3638 га, вже виділили підприємству ТОВ «Ресторан Калина» для обслуговування нежитлового приміщення.

- Ми маємо інформацію, що там збираються зводити багатоповерхівку, - каже Володимир Петришин. – І це при тому, що частина цієї ділянки віднесена до рекреаційної зони, яку, за законодавством України, забудовувати заборонено. Крім того, ця земля – навпроти будинку, де жив Павло Бас. Там є меморіальна таблиця на честь Героя. Він – боєць полку «Азов», який загинув під час російсько-української війни. Тому ми просимо дати дозвіл на створення там скверу імені Павла Баса, хочемо також облаштувати там спортивний майданчик.

За словами активіста, тернополяни вже навіть розпочали збір коштів на ці потреби. Нагадаємо, 26-річний тернополянин Павло Бас загинув 7 січня 2015 р. на сході України.

Прийшли на сесію захищати зелені зони від забудови і представники вулиці Живова. Нагадаємо, 06.06.2019 р. депутати Тернопільської міської ради прийняли рішення №7/35/205, згідно із яким надали у приватну власність 12 земельних ділянок на цій вулиці для будівництва індивідуальних гаражів (близько 90 кв. м - на кожен).

Одна частина ділянок розміщена перед багатоквартирним будинком на вул. Живова, 26, поряд із зупинкою громадського транспорту (навпроти заправки «ОККО»), інша – навпроти загально-освітньої школи №24, біля торгового центру «Орнава» (на початку парку «Топільче»). А нещодавно люди ще й дізналися про передачу у приватну власність землі біля будинку №4 на тій же вулиці. А йдеться фактично про єдиний зелений клаптик із деревами у тій загазованій транспортом місцині.

[embed]http://youtu.be/GqDqViCBvyk[/embed]

Своє обурення люди виклали у письмовому зверненні до депутатів і просили їх одуматися та скасувати раніше ухвалені рішення. До речі, «Терен» докладно писав також про інші питання, що потрапили на розгляд депутатів (читайте – ТУТ, ТУТ, ТУТ і ТУТ).

Фото і відео авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео