Оксана Бучко

Тернополяни на карантині можуть ходити в музеї та гуляти вулицями будь-якої країни в онлайні

91138396_2612327399051811_8115435581619568640_n

Відриватись від чотирьох стін, перегляду телебачення та суперечок через коронавірус у соціальних мережах, залишаючись на карантині, радить екс-очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун. Натомість тернополяни можуть використати вільний доступ до онлайн-екскурсій, які відкрили у багатьох музеях України та світу, або прогулятись по вулицях улюбленої країни у системі Google Maps.

На сторінці Уляна Супрун розписали онлайн-дозвілля за категоріями:

Музеї:

- Віртуальні екскурсії музеями України та світу були можливі і до карантину, та зараз стали, як ніколи, актуальними. Google Arts & Culture налічує понад 1200 віртуальних екскурсій музеями світу, свої експозиції ще давно діджиталізували Лувр, музей Ватикану, музей Пікассо в Барселоні та багато інших.  Поки ви сидите вдома, можна віртуально з’їздити в тури Україною та відвідати музеї просто неба, а можна — відвідати онлайн-експозиції музеїв в межах проєкту газети «День» Україна Incognita. Наприклад, сходити в єдиний у світі Музей писанкового розпису, що в Коломиї, або нарешті зазирнути в Острозький замок.

Виставки:

Сьогодні також частина виставок перейшла в онлайн-формат. Зокрема, інтерактивна виставка Ukraine WOW, яка кілька місяців була відкрита для відвідування на київському вокзалі, тепер закрита на карантин та доступна в мережі.

Вітруальні мандрівки:

Медіа-проєкт про Україну Ukrainer запрошує долучитися до віртуальної мандрівки різними регіонами нашої країни. Історії людей, ініціатив та місць, зняті в експедиціях Україною, проєкт про національні спільноти, шоу Амбасадори, де відомі люди розповідають про свої рідні міста та уже відомий вам ролик Україна з неба.

За чотири роки існування проєкту назбиралося 3600 хвилин відео. Там же розміщений повнометражний документальний фільм Ukraїner. The Movie, у якому через шість історій з різних регіонів представлено один звичайний день країни.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео