Тернополяни у Львові показували приклад

Вчора, 6 вересня, у Львові відбувся Регіональний  Форум «Ініціатива «Партнерство «Відкритий Уряд» - план дій на 2018-2020 рр». У заході взяли участь представники 6 регіонів, у тому числі і тернополяни.

Під час дійства учасники обговорили інновації, введенні завдяки партнерству «Відкритий Уряд». Серед них: система публічних закупівель «Prozorro», система електронних петицій, відкритих дані та архіви, державне фінансування політичних партій тощо. Ці інструменти спрощення громадського життя були введенні впродовж останніх семи років членства у партнерстві «Відкритий Уряд»,  до якого Україна приєдналася у 2011 році.

Однією із тем, яку обговорювали у під час форуму, була саме система відкритих даних, яку доволі успішно запровадили у Тернополі. Мало того, саме під час оприлюднення архівів у тернопільських активістів виникла ідея створити «Інтерактивну карту комунального майна Тернополя». Проект успішно реалізували за місяць часу.

Важливо, що тернополяни, які приїхали на форум, не лише ділилися власним досвідом, а переймали його у міст-партнерів, які успішно запровадили ті чи інші проекти. Так, до прикладу, із червня у Тернополі діє програма соціального замовлення, у той час як в деяких містах ця ініціатива була запроваджена ще декілька років тому.

[embed]https://youtu.be/J7i0epkkfvw[/embed]

Цей форум відбувся в рамках проекту «Партнерство «Відкритий Уряд» - кроки назустріч співпраці». В межах якого впродовж липня-вересня 2018 року у Львівській, Волинській, Закарпатській, Хмельницькій, Тернопільській та Івано-Франківській областях відбулися зустрічі із свідомими громадянами, під час яких було обговорено ініціативу «Відкритий Уряд» та імовірну стратегію розвитку на наступні два роки. Також учасники підбили підсумки за попередні шість років участі в ініціативі.

Вибір читачів за тиждень

Відео