Тернополяни вшанували пам’ять Героїв Майдану (відео)

Революція Гідності – наймасштабніший протест за часів сучасної історії. Спротив режиму тривав більше 3 місяців. До нього активно долучались люди по всій Україні та тисячі за її межами. Однак жодні протести за часів незалежності не коштували нації так дорого. Повалення режиму в 2014 році забрало життя сотні молодих патріотів, створивши нову трагічну сторінку в нашій історії – Небесну Сотню. Сьогодні, 21 листопада, на площі Героїв Євромайдану відбувся мітинг-реквієм до Дня Гідності та Свободи.

Значення тих подій неможливо переоцінити, адже протягом листопада 2013 – лютого 2014 років відбулось пробудження української нації та свідомості суспільства, а Небесна Сотня спонукала українців об’єднатись. Вона стала прикладом героїзму для наших перших захисників українських кордонів від російської агресії.

Всечесні отці помолились за тих, хто боровся і бореться за волю і кращу долю України, за цвіт нашого народу. Нехай пам'ять всіх невинно вбитих згуртує нас живих, дасть нам силу та волю, мудрість та наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Відзначаючи річницю революції Гідності ми відзначаємо історію, яку пишемо разом. Представники влади Тернополя нагородили військовослужбовців частини А 3215 за виконання службових обов’язків та відзначення Дня Гідності та Свободи нагородили медаллю за службу України. Сучасні українські герої є спадкоємцями славних попередників. Батькам учасників Євромайдану та героїв російсько-української війни вручили подяки до Дня Гідності та Свободи.

Дякуємо нашим героям за жертовність та мирне небо над головою!

 Відео Павла Лящинського

Фото авторки

Вибір читачів за тиждень

Відео