Тернополяни зможуть отримати електронні послуги через мобільний та гаджети

гаджет

Минулого року на загальнодержавному рівні Мін’юст презентував проект «Онлайн-будинок юстиції». Віднині послугами з повторного отримання документів у сфері реєстрації актів цивільного стану, а також реєстрації та ліквідації фізичної особи-підприємця зможуть скористатися всі громадяни.

Цей проект увібрав у себе всі сервіси, які міністерство надає в електронному вигляді. Окрім вищезгаданих сервісів, громадяни  зможуть зареєструвати громадське об’єднання або засіб масової інформації, отримати дані про електронний цифровий підпис, пише gazeta1.

– Міністр юстиції звернувся до депутатів Верховної Ради України з проханням вже цієї осені прийняти один з найбільш революційних законів у сфері електронних сервісів – Закон про довірчі послуги, який був розроблений Мін’юстом спільно з експертним середовищем, – зазначив начальник Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов. – Він фактично відкриває можливість для всіх державних органів створити систему електронного врядування і запустити онлайн-сервіси. Для українця це можливість через мобільний телефон чи інший гаджет отримати будь-яку послугу. До вже звичних сервісів Мін’юсту розробники «Онлайн-будинку юстиції» найближчим часом планують додати понад 20 нових сервісів.

Вибір читачів за тиждень

Відео