Тернополянин розкрив секрети тайської їжі

28958494_1838418589566082_4700003697223008256_n

Більшість відпочивальників, які їдуть до Тайланду, знають, що із їжею там доволі проблематично, адже вона там доволі гостра та специфічна.

Тернополянин Андрій Опир нині якраз перебуває на відпочинку в Тайланді. Тож чоловік вирішив розповісти тернополянам, яку їжу краще їсти у цій країні, де пообідати вийде дешевше та про чистоту у самих закладах.

Сьогодні трішки розкажу про харчування, бо не секрет що тайська їжа дуже специфічна і в багатьох на рахунок цього є пересторога. Продають її як у ресторанах при готелях так і в забігайлівках, які би в нас не пройшли санстанцію, але як не дивно, до чистоти посуду і свіжості продуктів, тайці ставляться дуже ретельно. У ресторанах страви дорожчі на 40-50% але вистачає клієнтів всюди. Ми зазвичай вечеряємо у кафешках де більше народу, і це правило працює. Обід можна купити на пляжі з човнів як на малюнку. Незважаючи на величезне меню їстівного небагато. Це або рис в різних варіаціях, або лапша (пат тай) теж з різними добавками. Єдине застереження, що вони полюбляють гостре, тому склад інгредієнтів починається зі слів спагеті зі спеціями і т.д. Тому якщо ти цю страву попросиш No spice вона все рівно буде дуже гостра. Я так пробував традиційний суп Том ям, кажу чистою англійською «не перчи», він традиційно усміхнувся і приносить щось схоже на окрошку, у паприковій червоній юшці плавало пару креветок, грибів, помідор, і різні неїстівні корічники. Пішла у відро. Кажуть смачні налисники з бананами, але ще не їли. Бачив люди носять якісь голубці, мабуть теж з рисом. Так як край острівний, то відповідно думалось що тут дешева риба, але де там. Вчора їли щось схоже на коропа, але без кісток, смачний, але запечений у фользі на грилі 600 гр карась обійшовся у 320 грн. Албанія у цьому плані звичайно рулить. Але поїхав на відпочинок, переставай рахувати гроші і насолоджуйся, - пише Андрій Опир.

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео