Євгенія Цебрій

Територію обгородили, людей евакуювали: що сталося зранку біля катедри у Тернополі (фото)

оссн

Від ранку 31 грудня на території Архикатедрального Собору Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці УГКЦ працювали правоохоронці. Що там сталося, розповіли у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

За словами правоохоронців, про невідомий предмет, на якому лежать картки та стирчать дроти, на лінію «102» повідомив невідомий. Дзвінок надійшов о 8.13 31 грудня. На місце ймовірної небезпеки виїжджала слідчо-оперативна група, вибухотехніки та кінологи. Фахівці обгородили місце та евакуювали людей.

На лавці біля собору лежала коробка червоного кольору. Вона нагадувала новорічний подарунок.

- Ми прийняли рішення знешкодити невідомий предмет. Ми його підірвали і жодних вибухонебезпечних предметів не виявили, - розповів заступник начальника відділу вибухотехнічної служби ГУНП в Тернопільській області Віталій Ярошенко. 

DSC05491
DSC05491

Працівники поліції встановлюють особу чоловіка, який приніс та залишив коробку біля церкви. Оперативники опрацьовують відео з камер спостереження.

DSC05493
DSC05493

DSC05513
DSC05513

Правоохоронці нагадують, якщо ви випадково виявили підозрілий предмет, до нього не можна ні підходити, ні торкатися – це небезпечно! Знешкоджувати такі речі повинні лише спеціально підготовлені фахівці піротехнічних груп.

Не забувайте, що легковажне та необережне поводження з вибухонебезпечними предметами може призвести до загибелі або каліцтва як дітей, так і дорослих!

Нагадаємо, у 2019 році у Тернополі сталася серія злочинів, пов’язаних із вибухівкою, закладеною у подарункові коробки. Так, у серпні 2019 року вибухівку у вигляді пакунка залишили на капоті авто дружини екс-заступника міського голови Володимира Камінського. Пакунок з припаркованого NISSAN QASHQAI взяв перехожий, від вибуху чоловік отримав травму руки. Разом з вибухівкою також була записка. Ще одна вибухівка була залишена у парку “Топільче” у травні 2019 року. На щастя, тоді не постраждав ніхто. Правоохоронці тоді говорили, що це справа рук однієї людини.

У вересні 2019 року від вибуху постраждав ректор ЗУНУ (тодішній ТНЕУ – ред.) Андрій Крисоватий. На подвір'ї свого будинку у Петрикові чоловік знайшов пакет, схожий на подарунковий, який зірвався у його руках. Ректор отримав численні травми. У «подарунку» була записка такого змісту: «Подарунок від нас, memento mori, ректор, memento mori».

Фото: Відділ комунікації поліції Тернопільської області 

Вибір читачів за тиждень

Відео