Ростислав Фук

Тисячі вірян молилися за Україну під час Хресної дороги у Зарваниці (фото, відео)

Ходу очолив архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк

Велелюдна Хресна дорога відбулася в Марійському духовному центрі Зарваниці 2 квітня. Про це повідомили у пресслужбі Тернопільсько-Зборівської архиєпархії.

Ходу очолили архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Василій Семенюк, єпископ-помічник Теодор Мартинюк та екзарх Луцький Йосафат Говера.

Зважаючи на військовий стан в Україні та просьби українських воїнів усильно молитися, великопосна молитва об’єднала тисячі вірних, які прибули з різних околиць Тернопільської області, та близько 200 священників, – йдеться в повідомленні.

З благословення митрополита Василія були укладені та прозвучали особливі духовні роздуми, молитовні наміри, у яких присутні спільно просили Бога порятунку для Батьківщини, збереження життя наших воїнів, для перемоги у війні.

Молільники звернулися у молитві до Матері Божої Зарваницької про Її Покров над українським народом, за українських матерів, які у тривозі за майбутнє своїх дітей, за усі країни та народи, що допомагають Україні у нерівній важкій боротьбі, за українських волонтерів, що жертвують свої сили та час для того, щоб послужити ближнім у найтяжчу хвилину. Та найбільше - за захисників, за усіх поранених воїнів, полонених, щоб Господь зцілив їхні рани та полегшив їхні страждання, – кажуть у пресслужбі.

Священники почергово несли ікону Матері Божої Зарваницької. Під час зупинок зачитувалися уривки страсних Євангелій, віршовані розважання, страсні пісні, а семінаристи Тернопільської семінарії театралізовано відтворили дорогу терпінь Ісуса Христа, починаючи від Його засуду перед Синедріоном і до розп’яття на хресті.

Фото, відео Тернопільсько-Зборівської архиєпархії

Вибір читачів за тиждень

Відео