Віра Олександрович

Торговці наркотиками їздили Тернополем на чорному BMW

Основне

Двоє тернополян продавали через мережу «Телеграм» амфетамін і навіть галюциногенні гриби. В оборудках зловмисники використовувати автомобіль марки BMW, а гроші покупці кидали на електронні гаманці.

Про це сьогодні, 15 червня, повідомив прокурор Тернопільської окружної прокуратури Юрій Напастюк.

– Незаконну діяльність групи наркоторговців викрили під процесуальним керівництвом Тернопільської окружної прокуратури спільно з УБН в Тернопільській області ДБН НПУ і СУ ГУНП в Тернопільській області, – каже він. 

Під час слідства правоохоронці встановили, що двоє жителів Тернопілля реалізовували в обласному центрі і навколишніх селах марихуану, амфетамін PVP і псилоцибінові гриби. При цьому молодики використовували можливості мережі «Телеграм».

– Організував незаконний бізнес раніше судимий за збут наркотиків 27-річний житель Кременеччини, – розповідає прокурор. – За допомогою телеграм-каналу він збирав клієнтів і розповсюджував разом із знайомим товар методом закладок, розмальовуючи фасади будинків посиланнями, де знайти товар.  

За день чоловіки заробляли майже 3 тис. грн, розкладаючи заборонені речовини у 20 закладок. Гроші за наркотики і психотропи клієнти кидали на електронні гаманці.

– Зловмисників затримали, відповідно до ст. 208 КПК України, і провели за місцем їхнього проживання санкціоновані обшуки, вилучивши банківські картки, 6 мобільних телефонів і «чорнову» бухгалтерію, – перелічує правоохоронець. – Забрали у них також автомобіль марки BMW.

Наразі вирішується питання про оголошення затриманим підозри за ст. 307 КК України – «незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів». На черзі – обрання запобіжного заходу. Слідство триває, підкреслили у пресслужбі обласної прокуратури.

Фото надані пресслужбою Тернопільської обласної прокуратури

Вибір читачів за тиждень

Відео