Тамара Коблик

«Три сини, стримуючи сльози, хоронили батька»: на Тернопільщині попрощалися з Героєм Олегом Хомком (фото)

Олег Хомко загинув 15 червня 2023 року в Донецькій області. Вічна пам'ять

У Підволочиській громаді 20 червня оголошено Днем жалоби за загиблим воїном славнозвісної та мужньої 44-ї окремої артилерійської бригади ЗСУ Олега Хомки (Куштинця) з Богданівки. Про це повідомили на сторінці громади у фейсбуці.

«Свою Україну любіть. Любіть її… во врем'я люте, в остатню, тяжкую мінуту за неї Господа моліть» - саме такими словами «Кобзаря» розпочав свою похоронну промову місцевий парох отець Андрій Осадчук, який провадив чин похорону.

Адже з давніх-давен українська земля була окроплена кров‘ю героїв, сьогодні ми хоронимо воїна, який своєю кров‘ю теж окропив нашу рідну землю. Над могилою, не раз втрачаючи свідомість, ридає засмучена мати, яка хоронить свою дитину, дорогого сина. Поруч стоять три сини, стримуючи сльози, хоронять свого батька, який пішов на війну, щоб захистити їх - своїх найрідніших синочків, - йдеться у повідомленні громади.

Назару, середньому сину загиблого воїна Олега, який теж зараз несе службу в ЗСУ, вручили почесну Пам‘ятну грамоту від Валерія Залужного, молодший син Дмитро прийняв з рук військових прапор, яким була вкрита домовина їхнього мужнього батька-героя.

«Не журіться, мої сини, тепер я вже в небесній варті, в небесному воїнстві буду Вас оберігати та захищати. Простіть за все та ревно моліться за мою душу» - звучало сьогодні в прощальному зверненні до синів від місцевого пароха.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Олега Хомки з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Нагадаємо, Тернопільщина попрощалася з 50-річним Героєм Ігорем Дзьобою.

Фото зі сторінки Підволочиської громади у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео