Ростислав Фук

Троє тернопільських студентів загинули у ДТП з автобусом

Трагедія сталася увечері 19 лютого. Молодь поверталася з «Буковелю»

Троє студентів Західноукраїнського національного університету – Олег Максимів, Олег Рачук та Мар’ян Мисак загинули у ДТП, 19 лютого в межах села Стара Брикуля Микулинецької громади. Про це повідомили на сайті університету.

Нагадаємо, на узбіччя перекинувся автобус «Neoplan». Молодь поверталася з «Буковелю». Внаслідок аварії загинули троє пасажирів, ще трьох госпіталізували. У водія взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Попередньо він тверезий. Чоловіка затримали згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального Кодексу.

Олег Рачук народився 15 серпня 2001 року й проживав у Ланівцях. У 2018 році вступив на навчання до Західноукраїнського національного університету за спеціальністю «Правоохоронна  діяльність». Викладачі та одногрупники зазначають, що Олег добре вчився, завжди був відповідальним та комунікабельним хлопцем, добрим й надійним товаришем.   

23-річний Олег Максимів – житель Підволочиська. У 2019 році вступив до Західноукраїнського національного університету й паралельно працював в ІТ-компанії. Одногрупники згадують його як дружелюбного й дуже щедрого хлопця, який не шкодував нічого для друзів. Полюбляв займатися настільним тенісом,  грав у шахи, захоплювався катанням на сноубордах, подорожував світом й побував у багатьох країнах.

Як писав Терен, Мар’ян Мисак народився 19 вересня 2000 року у селі Кропивник Калуського району Івано-Франківської області. У 2018 році вступив на навчання до класичного університету Тернополя за спеціальністю «Комп’ютерні науки». У  2022 році Мар'ян отримав диплом бакалавра й продовжив навчання в магістратурі за спеціальністю «Комп’ютерні науки». Поглиблено вивчав програмування та мав багато планів на життя. Мар’ян також паралельно працював в ІТ-компанії.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, близьким і друзям загиблих. Вічна пам’ять.

Фото Західноукраїнського національного університету

Вибір читачів за тиждень

Відео