Ростислав Фук

На Тернопільщині перекинувся автобус: є загиблі (фото)

Обставини виникнення ДТП встановлюють

Інформація про те, що на автодорозі Н-18 в межах села Стара Брикуля Микулинецької громади на узбіччя перекинувся автобус «Neoplan» надійшла до рятувальників 19 лютого о 22:06. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС Тернопільської області.

Автобус здійснював нерегулярні перевезення з Буковелю Івано-Франківської області до Тернополя. На момент ДТП в автобусі перебували 39 людей, зокрема дитина. Внаслідок аварії загинули три людини. Ще чотирьох із забоями, переломами та іншими травмами госпіталізували до Теребовлянської міської лікарні. Одна людина у важкому стані. 

До ліквідації наслідків було залучено 20 рятувальників та 5 одиниць спецтехніки.

Співробітники ДСНС врятували одну з пасажирок, яку деблокували з-під автобуса. Також рятувальники вжили заходів, аби не допустити пожежі. Із залученням трьох машин допоміжної техніки автобус підняли з узбіччя на проїжджу частину.

У водія взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Попередньо він тверезий. Чоловіка затримали згідно зі статтею 208 Кримінального процесуального Кодексу.

Даний факт внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 3 статті 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох осіб) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років. Вирішується питання про обрання водієві запобіжного заходу. Триває слідство.

Фото ДСНС Тернопільської області

Вибір читачів за тиждень

Відео