Орест Сарматський

Троє науковців з одного вишу увійшли у книгу видатних вчених України

Книга Премія_Page_1 (Copy)

Науковці ТНТУ — лауреати державної премії України в галузі науки і техніки увійшли до ювілейної книги Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки «Державна премія. Погляд на п'ятдесятирічну історію».

Як повідомляє сайт вишу, видання об’єднало видатних учених з академічних та університетських кіл, які представляють наукові напрями або закладають нові вектори розвитку науки.

Серед імен, які увійшли у цю книгу - Петро Ясній, ректор Тернопільського національного технічного університету імені Івана Пулюя, д.т.н., професор, член-кореспондент НАН України, заслужений діяч науки і техніки України.

Фото01 (2)
Фото01 (2)

Як лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки він відзначений у ювілейному виданні Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки «Державна премія. Погляд на п'ятдесятирічну історію» за цикл наукових праць «Теорія і методи розрахунку напруженого стану та міцності твердих деформівних тіл з концентраторами напружень».

фото02
фото02

Ще одне ім’я, занесе у цю престижну книгу. Це - Михайло Петрик, д.ф.-м.н., професор, завідувач кафедри програмної інженерії ТНТУ Він - лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки відзначений у ювілейному виданні Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки за роботу «Новітні методи математичного моделювання складних процесів та систем на основі високопродуктивних обчислень».

фото03
фото03

До ювілейного видання внесено й Петра Стухляка, д.т.н., професора кафедри комп’ютерно-інтегрованих технологій ТНТУ за роботу «Створення полімерних матеріалів та конструкцій з них під дією фізичних полів».

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео