Орест Сарматський

Це треба знати Тернопільщині: нові норми споживання тепла, електрики та газу (інфографіка)

газ03

Із 1 травня діють нові соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами, які встановлюються для розрахунку розміру субсидій для населення.

Починаючи з першого травня, набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 6 лютого 2017 року № 51 про зниження соціальних нормативів на використання теплової енергії, електрики і газу, які встановлюються для розрахунку розміру субсидій для населення.

Про це повідомляють ЗМІ.

ГАЗ

Згідно з документом, соціальні норми споживання газу знижено до 5 кубометрів на 1 квадратний метр опалювальної площі (досі було 5,5 кубометра).

ТЕПЛО

Крім того, знижені нормативи споживання теплової енергії для централізованого теплопостачання абонентами, житлові будинки яких обладнані будинковими та/або квартирними приладами обліку: до 0,0431 Гкал на 1 кв.м опалювальної площі в місяць в опалювальний період (було 0,0548 Гкал).

ЕЛЕКТРИКА

Також уряд знизив соціальні норми споживання електричної енергії для індивідуального опалення: до 51 кВт-год на 1 кв.м опалювальної площі в місяць в опалювальний період (було 65 кВт-год).

газ02
газ02

Із 1 травня переглянуті й коригуючі коефіцієнти для розрахунку розміру витрат електричної енергії, природного газу та інших видів палива на потреби опалення у багатоповерхових будинках.

Усі ці соціальні нормативи враховуватимуться при обчисленні розміру субсидій на новий опалювальний сезон 2017/2018, який розпочнеться у жовтні.

До слова, з 1 травня 2017 року соціальна норма для непрацездатних зростає до 75 квадратних метрів. 26 квітня Кабмін вніс зміни у Постанову №848 «Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних  послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива» і ухвалив оновлену програму житлових субсидій.

Відтепер для пенсіонерів, інвалідів, інших людей, які не працюють з об’єктивних причин, збільшена соціальна норма, за якою надається житлова субсидія. Якщо у помешканні проживає одна-дві непрацездатні людини, соціальна норма, за якою їм рахуватиметься розмір допомоги, збільшується з 49 кв. м до 75 кв. м.

Вибір читачів за тиждень

Відео