Орест Сарматський

Ціни на огірки ще можуть знизитися (Агро-новини)

вер05

На початку вересня фермери відвантажують огірки в 1,7-2 рази дорожче, ніж на початку осені 2016 року. Таке суттєве підвищення ціни зумовлене різким похолоданням, через що в господарствах, де вирощують ці овочі,  вибірки істотно скоротились.

В наших фермерських господарствах дана продукція на 11-13% дорожче, ніж у польських колег. Сприяє зростанню ціни також і попит, що залишається стабільним. Про це повідомляє «АПК-Інформ: овочі і фрукти».

0501
0501

В кінці серпня, ціни на ґрунтові огірки на українському ринку зросли в середньому в 1,5 рази і виробники готові вести відвантаження не дешевше 12 грн/кг. Ціни на тепличну продукцію знаходяться в межах 15-18 грн/кг.

Однак аналітики не виключають, що ціни на огірки можуть знову знизитись після нормалізації погодних умов.

Сенсори допоможуть фермерам точно визначити час поливу

Фахівці Університету штату Пенсільванія розробили сенсори, що одночасно вимірюють товщину листа рослини і його електричну ємність. Ці дані допоможуть фермерам точно визначити відповідний час для поливу.

Постійне спостереження за дотриманням рослинами «водного режиму» критично важливо для посушливих сільськогосподарських регіонів. Нова технологія більш точно визначає момент, коли слід провести полив і дозволяє більш ефективно використовувати воду. Повідомляє Futurity.

0502
0502

«Товщина листа - як повітряна куля. Вона збільшується при гідратації і зменшується при нестачі води, або дегідратації. Якщо коротко, електрична ємність листа змінюється у відповідь на зміну вологості і освітленості рослини. Тому аналіз змін товщини і ємності вказує на його стан — чи достатньо вологи чи ні», — розповідає кандидат наук Пенсильванського університету Амін Афзал.

Мета цих досліджень — розробити систему, яка збирає точну інформацію з листя про стан рослини і відсилає її в центральний процесор, який сполучається з іригаційним пристроєм. За задумом науковців, вся ця система повинна бути бездротовою, а живитись має від батарей або сонячних елементів. Керувати всім цим можна буде через мобільний додаток.

В Україні виробляють 7% молока екстра-ґатунку — Соколов

В Україні виробляється 7% молока екстра-ґатунку від загального об’єму. Про це повідомив заступник голови Всеукраїнської аграрної Ради (ВАР) Михайло Соколов у коментарі AgroPolit.com.

За словами Соколова, в Україні наразі виробляється надто мало якісного молока.

«Щоб пройти по НАССР та іншим європейським вимогам до молока, виробник молока повинен мати негайне охолодження і вакуумну установку для доїння корів. Але це не по кишені багатьом фермерським господарствам», — зазначив Михайло Соколов.

0503
0503

Він зазначив, що в Європі, на відміну від України, визнають молоко лише екстра-ґатунку.

«Все інше, то просто біла рідина, непридатна до вживання. У нас же молоко екстра-ґатунку — це 7% від загального виробництва в Україні. Все інше, що у нас виробляється, в Європі молоком не визнають», — підсумував Михайло Соколов.

Вибір читачів за тиждень

Відео