Оксана Бучко

Тернополяни можуть ефективніше боротись з раком

5a605e40d64d4f3c0f1b5e54df4b9d2b

Новими препаратами, які можуть зупинити рак і на четвертій стадії, зможуть скористатись тернополяни. Їх винайшли українські лікарі.

Випробували таке лікування уже в Прикарпатському онкоцентрі, пише wz.lviv.ua.

У Київській патологоанатомічній лабораторії пояснюють, як можна домогтися необхідного результату. Т-лімфоцити — основа імунітету людини, оскільки вони вбивають ворожі клітини і водночас не вміють бачити в організмі онкологічну клітину. Дія препарату полягає в допомозі імунній системі  розрізнити пухлинну клітину. І тоді організм долає хворобу самостійно.

- Якщо за допомогою ліків ми розбиваємо зв’язок, молекула ліків стає ось просто на мембрану цих клітин, і вона ніби замикає як заглушка в розетці і замикає контакт і Т-лімфоцити звільняються і починають бачити пухлину, і по факту не ліки діють, а наша власна імунна система починає вбивати пухлинні клітини, — пояснила лікар-патолог Олена Корзіна.

Використання препарату уже має результати у лікуванні раку легені четвертої стадії у Прикарпатському онкоцентрі. Спочатку його комбінували з класичною хімією, а тепер обходяться тільки ним одним, настільки хороших результатів лікарі давно не бачили.

- У пацієнтки спостерігаємо збільшення прозорості легеневої тканини. Саме утворення зменшується, зменшується кількість рідини, тобто йде відновлення легеневої тканини, фактично на 70%, — говорить лікар-рентгенолог Назар Чепіль.

До слова, змогти виявити рак ще за кілька років до появи симптомів хочуть американські дослідники за допомогою відповідного аналізу крові, над яким вони працюють.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео