Анастасія Кисіль

У харчоблоках обласних закладів освіти виявлені порушення

62426FC1-8A4F-4827-AFB1-A05B395B8735

Спеціалісти Монастириського управління Держпродспоживслужби провели 16 раптових перевірок харчоблоків в закладах освіти, з них у 9 закладах загальної середньої освіти та у  7  закладах дошкільної освіти. Є порушення.

Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області називає виявленні порушення:

- недостатня кількість столового та кухонного обладнання на харчоблоках;

- супровідні документи на харчові продукти, що постачаються до закладу або відсутні, або заповнені не коректно, тобто не зазначено даних щодо походження, якості, дати виготовлення, умов і термінів зберігання продукції;

- окремі заклади не забезпечені проточною холодною та гарячою водою;

- не затверджено технологічних карток на страви, які готуються та інші.

З 01 вересня 2021 року в українських школах запроваджено нове меню, яке дозволено Міністерством охорони здоров’я України. На сьогоднішній день на шкільне меню по Клопотенку частково перейшли Гориглядівська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів та Задарівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів.

Нагадаємо, в Осівецькій школі Бучацької територіальної громади теж використовують нові рецепти.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео