Орест Сарматський

У 2020 році виробництво курятини в Україні зросте на 8,61% (Агроновини)

2001 (Copy)

Світовим лідером за темпами зростання виробництва м’яса птиці у 2020 році стане Україна. Про це розповів Тимофій Милованов, міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства, на своїй сторінці у Facebook. 

– За прогнозами аналітичного агентства Index Mundi світовим лідером за темпами зростання виробництва м’яса птиці 2020 році стане наша країна. За їх розрахунками, темп зростання виробництва курятини за рік зросте на 8,61%. Таким чином, загальна кількість продукції становитиме 1,45 млн т, – написав Милованов.

Міністр додав, що Україна знаходиться серед лідерів країн-експортерів продукції АПК. 

– Ми є найбільшим експортером олії, займаємо другу позицію у світі по експорту ячменя, четверте – по кукурудзі. Входимо у десятку по пшениці, вершковому маслу, насінню олійних. По м’ясу птиці – займаємо сьоме місце, – зауважив Милованов. 

Нагадаємо, під Кривим Рогом невідомі викинули сотні мертвих курей.

Джерело: аgravery.com 

2002 (Copy)
2002 (Copy)

В Україні близько чверті меду не відповідає експортним вимогам 

Близько 20-25% меду, який перевіряють експерти в Україні, є  непридатним для експорту. Цей продукт повертається на внутрішній ринок і продається українцям. 

Про це розповів Едуард Кричфалушій, член правління Асоціації переробників та експортерів меду, передає ТСН. 

– На сьогодні українські пасічники щорічно виробляють 85 тис. т меду. Із них 65 тис. тонн надходить до Європи, США, в Японію і країни Близького Сходу. Все інше продажу не підлягає, оскільки товар не відповідає стандартам якості, – пояснює експерт.

За словами Едуарда Кричфалушія, деякі українські пасічники не реєструють господарства, щоб уникнути оподаткування, а відповідно і не отримують ветеринарних паспортів. 

– Все, що їсть бджола, потім знаходять в меді, а разом з корисними ферментами там можна зустріти пестициди і антибіотики, оскільки підприємці допускають ряд порушень, – додає фахівець. Проте, натуральний мед повинен складатися з: 80% – фруктоза і глюкоза, 19% – вода, 1% – ферменти бджоли, пилок, прополіс і віск. 

– Найпопулярніший метод підробки – це викачування незрілого меду. Ви заплатите за нього, як за справжній, але користі в ньому нуль. Є й інша схема, до меду додають дешеві китайські сиропи, – пояснює експерт.

Варто зазначити, що найчастіше підробляють дорого вартісний та дефіцитний мед, зокрема липовий та акацієвий. Нагадаємо, українська компанія почала експортувати мед в Саудівську Аравію. 

Джерело: аgravery.com 

Фото з допису

Вибір читачів за тиждень

Відео