Олеся Поліщук

У Байковецькій громаді Тернопільщини призупинять діяльність трьох шкіл

IMG_0173_1

Байковецька селищна рада Тернопільського району прийняла рішення про оптимізацію (призупинення) діяльності початкових шкіл у Ступках, Романівці і Стегниківцях.

- Відбулося засідання 12 сесії Байковецької сільської ради 8 скликання. І хоч у порядку денному було більше 20 питань, уся увага залу була прикута до перших трьох, адже стосувалися вони оптимізації (призупинення) діяльності освітніх закладів громади. А саме, початкових шкіл у Ступках, Романівці та Стегниківцях, - розповіли у пресслужбі громади.

На сесії були присутні кілька десятків мешканців цих населених пунктів, які виступали за продовження діяльності початкових шкіл. Варто зазначити, що в усіх селах мешканці, під час проведення громадських слухань, проголосували проти призупинення діяльності навчальних закладів.

Начальниця відділу освіти Байковецької громади Віра Коршняк навела аргументи на користь прийняття рішення про оптимізацію згаданих закладів освіти. Найвагоміші з яких - незначна кількість учнів і наявність комплектних класів.

- Це означає, що держава перекладає фінансування таких шкіл повністю на органи місцевого самоврядування. Отже, потрібні кошти, орієнтовно 4.5 млн. грн., доведеться забирати з бюджету розвитку Байковецької громади: з ремонту доріг, встановлення вуличного освітлення, благоустрою територій, забезпечення амбулаторій тощо, - інформує пресслужба.

Окрім того, відповідно до приписів фахівців Державної служби з надзвичайних ситуацій у цих школах слід виконати багато ремонтних робіт, щоб навчальний процес відбувався безпечно. А це більше шести мільйонів гривень.

- Зваживши усі аргументи «за» і «проти», врахувавши усі факти, депутати Байковецької сільської ради переважною більшістю голосів проголосували за оптимізацію (призупинення) діяльності початкових шкіл у Ступках, Романівці і Стегниківцях. Вони, окрім усього іншого, взяли до уваги й ті обставини, що в інших школах набагато краща навчальна матеріальна база, там функціонує багато гуртків, діє група продовженого дня, є медичні працівники, організоване харчування та довезення учнів шкільними автобусами, - пояснили в преслужбі Байковецької громади.

Фото Байковецької сільської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео