У Бережанах обговорювали можливості підвищення енергоефективності закладів громади (фото)

Витрати на повернення цільової позики покриються за рахунок економії на опаленні, яку отримає громада після термомодернізації закладів

Зустріч із представниками громадської спілки «Український фонд енергоефективності та енергозбереження» (ГУ УФЕЕ) провели в Бережанах 14 липня 2023. Про це повідомили на сторінці Бережанської міської ради.

Зустріч відбулася за ініціативи депутата облради Ярослава Дрюченка. На заході були присутні голови Бережанської, Саранчуківської та Нараївської громад, заступники та керівники підрозділів громад, діяльність яких пов’язана з розбудовою інфраструктури.

Голова ГС УФЕЕ Єгор Стефанович та координатор з енергоефективності Громадської спілки Олександр Залевський провели ознайомлення з можливостями, які отримують громади, що співпрацюють або співпрацювали громадською спілкою. Яскравим прикладом є співпраця з громадами у Дніпрі та Кременчуці, де було проведено роботи по термомодернізації фасадних конструкцій будівель, термомодернізації перекриттів, підвальних плит та інші роботи покращення енергоефективності по 150 закладах, – йдеться в повідомленні.

Програма передбачає допомогу у підготовці пакета документів під залучення фінансування для об’єктів термомодернізації шляхом надання кредитів.

Співфінансування для громади в даних проєктах становить 10-30%. 90-70% бюджету проєкту становить цільова позика за пільговою відсотковою ставкою, частину якої можуть становити гранти.

Витрати на повернення цільової позики покриються за рахунок економії на опаленні, яку отримає громада після термомодернізації закладів.

Фото Бережанської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео