У Чорткові на вулиці Бандери замінять мережу водопроводу, збудують каналізацію та оновлять освітлення

DSC_1515

У Чорткові вулицю Степана Бандери очікують великі зміни. Сьогодні, 1 грудня, відбулась робоча зустріч міського голови Володимира Шматька, його заступника Василя Воціховського, начальника водоканалу Віктора Гордієнка, начальника КП «Міськсвітло» Петра Провального, директора «Тернопільводпроект» Леоніда Сидоренка та проектанта Володимира Хованця, де обговорювали всі аспекти заміни водопровідних мереж вздовж всієї вулиці Бандери, будівництва дощової каналізації та оновлення вуличного освітлення. 

До ремонтних робіт на вул. Степана Бандери влада міста вирішилаи підійти комплексно та відповідально. Заміна старого трубопроводу на даній вулиці має справді стратегічне значення у двох аспектах.

DSC_1511
DSC_1511

Перший – стабільно чиста вода у кранах чортків’ян буде тільки тоді, коли замінять всі мережі водопостачання у місті. Це надзвичайно дороговартісний та довготривалий процес, втім вже п’ятий рік влада Чорткова вкладає у це кошти платників податків. Це не дитячий майданчик, нова дорога чи тротуар, котру побачать та оцінять відразу всі, це спершу повністю непомітний процес, який дає результат лише у кінці.

Другий аспект – дорожнє покриття на вул. Ст.Бандери вже давно потребує капітального ремонту. Але перед початком пошуків державних чи грантових коштів, котрі можна було би залучити на ремонт дороги, потрібно замінити всі підземні комунікації.

Більше того, у міській раді Чорткова хочуть не лише замінити стару мережу водопостачання, а й вивчають можливості проектування на вул. Ст. Бандери сучасної дощової каналізації, а також реконструкції електричних мереж вздовж вулиці. Зокрема є намір заховати лінії електромереж під землю, як це роблять у країнах Європи.

DSC_1518
DSC_1518

Проектанти дослухались до всіх пропозицій та зауважень представників влади міста та керівників комунальних підприємств, висловили свої доповнення, на основі чого створюватимуть проектно-кошторисну документацію робіт. Очевидно, що всі заплановані роботи неможливо буде виконати за один чи два бюджетних роки, втім вже у наступному 2021 році розпочнеться реалізація першого етапу.

Фото ЧМР

Вибір читачів за тиждень

Відео