Тамара Коблик

У Чорткові почали облаштовувати музейну резиденцію

Спершу тут лагодитимуть всю електрику, ремонтуватимуть стелі, фарбуватимуть стіни, циклюватимуть та лакуватимуть підлоги, встановлюватимуть сантехніку

У Чорткові музейна резиденція отримала нове постійне приміщення. Музей вже почали облаштовувати у будівлі колишньої дитячої бібліотеки, що по вул. Залізнична. Ремонти, котрі фінансуватимуться спільно бюджетом Чортківської громади та волонтерським рухом «Будуємо Україну Разом», вже розпочались. Про це повідомили у пресслужбі Чортківської міської ради.

Як розповів директор музейної резиденції Чорткова Владислав Полівчук, спершу лагодитимуть всю електрику, ремонтуватимуть стелі, фарбуватимуть стіни, циклюватимуть та лакуватимуть підлоги, встановлюватимуть сантехніку. Згодом у масштабніших планах ремонт фасаду будинку, встановлення сигналізації, протипожежної системи.

Вже 5 серпня у Чорткові розпочнеться черговий табір «БУР». 20 волонтерів зі всієї України перебуватимуть у нашому місті до 14 серпня та протягом цього часу всебічно допомагатимуть із ремонтними роботами. Окрім того, їх чекатиме насичена культурно-освітня програма, щоб краще дізнатись історію міста та проникнутись величчю 500-літнього Чорткова. «Бурівці» також зустрічатимуться із місцевою активною молоддю.

 

Вибір читачів за тиждень

Відео