Тамара Коблик

У «Дії» починається тестування посвідчення ветерана

Можливість протестувати документ є у тих громадян, які мають у «Дії» паспорт і картку платника податків

Мінцифри готується до запуску в «Дії» електронного посвідчення ветерана. Про це у своєму телеграм-каналі повідомив віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Більше не потрібно носити з собою паперовий документ, посвідчення буде завжди під рукою — у смартфоні. Збираємо тестувальників, щоб переконатися, що інтерфейс зрозумілий, а дані з реєстру тягнуться коректні та в повному обсязі, - йдеться в повідомленні.

За інформацією Федорова, протестувати новий документ у застосунку можна, якщо маєте паспорт у «Дії» та картку платника податків (РНОКПП). До бета-тестування запрошуються учасники бойових дій, люди з інвалідністю внаслідок війни, учасники війни, постраждалі учасники Революції Гідності, члени сім’ї загиблого ветерана війни, члени сім’ї загиблого Захисника і Захисниці України.

За інформацією пресслужбиМінветеранів, бета-тестування е-Посвідчення ветерана у Дії стартувало у травні, «щоб прискорити процес повноцінного впровадження сервісу у мобільному застосунку і електронний документ набув юридичного статусу. Це дасть можливість значно спростити доступ до пільг, компенсацій та послуг, які гарантовані державою особам із відповідним статусом, адже замість паперового посвідчення можна буде використовувати електронне», - йдеться у повідомленні.

Фото з відкритих джерел

Вибір читачів за тиждень

Відео