Ростислав Фук

У гідрокостюмі на автокамері: житель Тернопільщини намагався перетнути кордон на Закарпатті (фото)

Оперативники встановлюють причетних до організації незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон

Жителя Тернопільщини затримали військовослужбовці прикордонного відділу «Тячів» на Закарпатті. Разом із двома чоловіками з Вінничини та Одещини він планував переплисти річку Тиса та дістатися до Румунії, повідомляють на сайті Державної прикордонної служби України.

Чоловіків прикордонний наряд затримав 18 березня, близько 23:00 на березі річки. Вони були одягнені у гідрокостюми. Окрім ретельно обгорнутих у поліетилен змінного одягу, взуття, документів та грошей, вони мали при собі накачані автомобільні камери, за допомогою яких планували перепливати незнайому для них водойму. Наскільки небезпечними є спроби подолання холодної та повноводної Тиси, вони не знали.

Варто зауважити, що зараз на Закарпатті в нічний час температура повітря опускається нижче нуля градусів. Глибина річки сягає трьох метрів, ширина – 50 метрів. Впродовж року зафіксовано 14 випадків загибелі чоловіків під час спроб подолання річкової ділянки кордону, – йдеться в повідомленні.

Ще двох жителів Тернопільщини затримав наряд відділу прикордонної служби «Яблунівка» при спробі перетнути кордон високогір’ям.

Наразі оперативники загону встановлюють причетних до організації незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через кордон.

Стосовно затриманих складено протоколи про вчинення ними адмінправопорушення, передбаченого статтею 204-1 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України», справи скеровано до суду.

Читайте також: Тернопільщина в антирейтингу за кількістю чоловіків, які втекли за кордон

Фото Державної прикордонної служби України

 

 

 

 

Вибір читачів за тиждень

Відео