Ростислав Фук

У громаді на Тернопільщині кожне село отримає свій герб

Над створенням символів працювали історики та геральдисти

Чортків,_Вул._І._Франка,_1_P1190400

Українське геральдичне товариство безкоштовно розробило для сіл Чортківської громади проєкти гербів та прапорів. Про це повідомили на сторінці громади у фейсбуці.

Над створенням символів працювали історики та геральдисти – голова Українського геральдичного товариства Андрій Гречило та член товариства Олександр Лісниченко.

Опираючись на історію, традиції, звичаї та перекази із сіл, спеціалісти розробили для кожного населеного пункту декілька варіантів герба та прапора.

Наступні дні публікуватимуть зображення цих проєктів гербів та прапорів для кожного села.

Просимо мешканців сіл в коментарях писати свою думку щодо того, котрий із варіантів кращий. Зазначимо, що поки це лише проєкти, в які, за необхідності та обґрунтованих зауважень, можна буде внести корективи, - йдеться в повідомленні.

До слова, днями обговорювали варіанти гербів та прапорів села Біла.

Зважаючи на перекази про використання сокола як символу Білої, видається доцільним зберегти цей символ у гербі села, доповнивши його білою (срібно) мурованою стіною, яка з одного боку вказує на існування тут давнього укріпленого містечка, з іншої – асоціюється з назвою поселення, - пишуть на сторінці Чортківської громади.

Фото з відкритих джерел та Чортківської міської ради

Вибір читачів за тиждень

Відео