У громаді під Тернополем провели благодійний ярмарок і аукціон з нагоди Дня батька (фото)

За зібрані кошти куплять дрони та системи радіоелектронної боротьби для 24-ї бригади імені Данила Галицького

Благодійний захід до Дня батька провели 16 червня біля храму святого Володимира у Великій Березовиці. У межах цієї події відбувся ярмарок і благодійний аукціон на підтримку 24-ї окремої механізованої бригади імені Данила Галицького. Про це повідомили у пресслужбі Великоберезовицької громади. 

Під час аукціону продали 8 лотів, серед яких дві ікони, два розмальовані тубуси і гільза, дві ляльки ручної роботи, два прапори з підписами командира і бійців 24-ї бригади. За виручені кошти куплять дрони та системи радіоелектронної боротьби (РЕБи) для військових. Організаторка заходу та директорка благодійного фонду «Не зламані війною» Ольга Ткачук каже, що такі заходи проводять не вперше.

Наш фонд створений у лютому 2023 року. Від початку повномасштабного вторгнення ми волонтерили, хто як міг. А у лютому минулого року вирішили організуватись з іншими волонтерами та створити благодійний фонд. Найчастіше ми збираємо гроші на автомобілі, дрони та РЕБи, оскільки у цьому є потреба завжди. Отримуємо запити від військових та відповідно до них намагаємось допомогти, – каже вона.

Долучився до благодійного заходу голова Великоберезовицької громади Андрій Галайко.

Сьогоднішня війна – це війна дронів і кожен куплений дрон – це чиєсь врятоване життя. Я хочу подякувати ініціаторам, волонтерам, усім небайдужим людям, тим, хто задонатив та ще задонатить. Кожен донат – маленьке втілення майбутньої перемоги, – зазначив він.

Також під час заходу для 24-ї бригади передали автомобіль, який допомагатиме виконувати бойові завдання на фронті. Ольга Ткачук розповідає, що цей автомобіль привезли знайомі волонтерів фонду. 

Насправді, це було сюрпризом для нас, ми (ред. – волонтери) не знали, що наші знайомі хочуть передати машину для 24-ї бригади. Коли підійшли до мене і це повідомили, я була шокована, бо не очікувала цього. Знайомі, які завжди нам допомагають, купили машину за власні гроші. Вона відремонтована та допомагатиме нашим захисникам. Я хочу подякувати усім не байдужим, які донатять. Ви усі робите вагомий вклад у нашу перемогу, – каже Ольга Ткачук. 

Фото пресслужби Великоберезовицької громади

Вибір читачів за тиждень

Відео