Тамара Коблик

У громаду на Тернопільщині назавжди повернуться одразу двоє Героїв

Просять гідно вшанувати жертву загиблих захисників

жалоба

Завтра, 17 червня, прибудуть два похоронні кортежі з тілами захисників з Байковецької громади – Андрія Луціва та Віктора Моргало. Орієнтовно о 14 год. Про це повідомили на сторінці громади у фейсбуці.

Зустріч воїна Андрія Луціва буде організована від перехрестя при в’їзді в Байківці (біля флагштоку, центральна дорога).

Кортеж із Героєм Віктором Моргало зустрічатимуть при в’їзді в село Шляхтинці.

Про час панахиди та похоронних церемоній повідомлять згодом.

Просимо всіх небайдужих віддати останню шану Героям… - йдеться у повідомленні.

56-річний мешканець села Шляхтинці Віктор Моргало загинув 13 червня 2024 року на Харківщині, Чугуївський район, під час виконання бойового завдання.

12 червня 2024 року, перебуваючи в лікарні, від тяжкої хвороби помер Захисник України, солдат 107-ої реактивної Кременчуцької бригади – Андрій Луців, житель села Байківці. В липні йому мало б виповнитись 40 років. До свого дня народження не дожив тільки місяць.

У захисника залишилися батько Володимир, мати Стефанія та сестра Марія.

Андрій Луців народився 26 липня 1984 року у Байківцях. У 2003 році закінчив Тернопільське ВПУ №4 за спеціальністю столяр. З початку російсько-української війни Андрій став на захист України й був мобілізований 23 березня 2022 року Тернопільським ТЦК та СП. У нашій бригаді Андрій Луців був водієм-майстром відділення технічного обслуговування автомобільної техніки. Побратими згадують, що Андрій завжди приходив на допомогу й не відмовляв у підтримці. Також Андрій захоплювався виробами з дерева й після Перемоги планував відкрити своє підприємство. Хлопець був спокійною та ввічливою людиною, завжди звертався з повагою до інших захисників, незалежно від посади, звання чи віку. Як військовий він, коли ставилась задача, міг довго та ретельно обдумувати як краще її виконати, спитати думки у великої кількості людей перед прийняттям рішення, - розповів командир батареї, де безпосередньо служив Андрій Луців, - йдеться у повідомленні 107-ої реактивної артилерійської Кременчуцької бригади.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам загиблих військових з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Героям.

Нагадаємо, 

Вибір читачів за тиждень

Відео