Тамара Коблик

На Тернопільщині поховали 35-річного Героя Миколу Гасюка (фото)

Гасюк Микола загинув 5 травня. Вічна пам'ять

Вчора, 13 червня, схиливши голови у скорботі, провели в останню дорогу 35-річного  воїна ЗСУ, жителя села Іванівка Підволочиської селищної громади – Миколу Гасюка. Про це повідомили на сторінці громади у фейсбуці.

Віддати шану мужньому захиснику України, воїну та провести його в останню путь зібралися жителі села Іванівка, близькі, родина, друзі, знайомі, бойові побратими.

Микола народився в багатодітній сім’ї, батьки героя досить рано померли, осиротілі діти швидко подорослішали та будували життя практично самостійно. 

З 2014 року Микола Гасюк брав участь в АТО та отримав низку нагород. А з початком повномасштабного вторгнення -  знову повернувся до побратимів в лави ЗСУ.

Зворушливим моментом стало вручення військовими Прапора та Почесну грамоту на знак глибокої вдячності за жертовне служіння в лавах Збройних сил України від головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського сину загиблого - Владиславу.

Варто додати, що сімʼя Гасюків ще не зовсім оговталася, оскільки, понад рік тому було похоронено швагра Миколи, а саме воїна-героя ЗСУ, тридцятитрьохлітнього жителя села Іванівка Івашківа Михайла, який теж загинув виконуючи свій військовий обовʼязок.

Нагадуємо, старший солдат 101-ої окремої бригади територіальної оборони, житель села Іванівка - Гасюк Микола загинув 5 травня 2024 року виконуючи свій військовий обов’язок на захисті свободи, суверенітету та територіальної цілісності України від агресії російської федерації.

Колектив Терену щиро співчуває рідним, друзям та побратимам Миколи Гасюка з приводу непоправної втрати. Вічна пам'ять Герою.

Читайте також: Вижив на війні, а вдома у відпустці трапилося непоправне: на Тернопільщині поховали військовослужбовця Мирослава Рудого (фото)

Фото зі сторінки Підволочиської селищної ради у фейсбуці

Вибір читачів за тиждень

Відео